Benodigdheden

100 gram zachte roomboter

160 gram gecondenseerde melk

40 gram suiker (ongeveer 3 a 4 eetlepels)

snufje zout

1 theelepel vanille extract of zakje vanillesuiker

1 theelepel bakingsoda

220 gram glutenvrije meelmix of witte rijstmeel

handje chocoladedruppels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
    Mix de boter samen met de suiker tot een romig mengsel
  2. Voeg de vanille extract, gecondenseerde melk en zout toe en klop nog eens luchtig door
  3. Voeg als laatste de bakingsoda en het meel of rijstmeel toe en klop even door tot je beslagje kruimelt. Meng het nu met de hand samen tot een deegbal en kneed er meteen een handje chocoladedruppels door
  4. Verdeel het deel met eventueel een ijsschep of gewoon met de hand in 16 bolletjes en druk ze aan. leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat wat ruimte ertussen, want ze groeien en zetten uit in de oven
  5. Druk nog wat extra chocoladedruppels in de bovenkant en bak ze goudbruin in 13-15 minuten
  6. Laat afkoelen en smullen maar!

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten